5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
– Yangın tatbikatları, yeni yönetmelikle yanında elan kesif ve nizamlı hale getirilmiştir. Bu sayede, insanların yangın sırasında nasıl devinim etmeleri gerektiği dair daha kazançlı bir yetişek almaları hedeflenmektedir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Başkaca emin boşaltma derunin merdiven kocaliği 80 cm'den az olmamalıdır. Enlilik 80 cm'den az ise merdivenlerde yalnızca bir trabzan mümkün.
Yangın kapısı, yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir. Mühür malzemeler kullanılarak üretilirler ve kullanım düzlükına için alevlere 60, 90 ve 120 dakikaya kadar dayanabilmektedir. Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine nazaran sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya munis bir şekilde yangın önlem ve müdahale sistemlerinin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.
Kırmızıüminyum kapılar, ilenmeşap kapılar ve çelik kapılar imalatında istenen niteliklere bakılırsa farklı özellikte kapılar da binaların mimari strüktürsına veya bapların kullanılacağı sektöre bakarak değiştirilmiş olabilmektedir.
Bu da evgin durumlarda henüz bir araba insanın hızlı bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar. Merdivenler antrparantez ergonomik layihamlara iye olup, kullanıcıların kolaylıkla inebilmeleri dâhilin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve sağlam tutacaklara sahiptir.
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğunlukla Yangın merdiveni kapısı yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.